[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Απρ 19, 2026 12:12 pm ]

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 112 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Επόμενο
 Ανάβαση Ριτσώνας 1-2/12/2012 
Συγγραφέας Μήνυμα
_
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευση Re: Ανάβαση Ριτσώνας 1-2/12/2012
saxter έγραψε:
Εγω θα ήθελα να ρωτησω και κάτι αλλο, κυριως αυτους που γνωρίζουν καλύτερα απο κανονισμούς.

Ο κος Μελιγκώνης δεν ανέβηκε στο warmup το πρωινο, μαζι με τα άλλα δύο αγωνιστικά αλλά ανέβηκε μόνος του στην μέση του πρώτου σκέλους. Αυτό το επιτρέπει ο κανονισμός? Αν το επιτρέπει μου φαίνεται πραγματικά παράλογο ο καθένας να ανεβαίνει για warm up όποτε θελήσει. Για να το κάνει μάλλον κάποιοι θα του επέτρεψαν και έτσι πολύ απλά ο κος Μελιγκωνης ήταν ο μοναδικός που είχε ιδία άποψη για την κατάσταση του βρεγμένου οδοστρώματος.

Υ.Γ.Εννοείται πως δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με τον κο Μελιγκώνη αλλά πραγματικά μου προξένησε τεράστια έκπληξη.

και συνεχίζω και εγώ με την ίδια απορία αφού τον συνάντησα στον δρόμο μετά τις 9:30 στα διόδια αφιδνών κοντά και μου έκανε τεράστια εντύπωση...ο κανονισμός δεν αναγράφει ώρα προσέλευσης?? (επίσης δεν έχω προσωπικά με τον κ.Μελιγκώνη)

Τρί Δεκ 04, 2012 12:41 am
Προφίλ WWW
_
Άβαταρ μέλους

Proedros έγραψε:
Για το ARIEL δεν ειναι απαραίτητο το κρανος το αυτοκινητο βγαζει πινακιδες και διαθετει ζωνες ασφαλειας και roll bar οποτε οδηγηται και ετσι οπως και τα lotus seven.

Mr. President ... για κανένα αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο το κράνος. Είναι όμως ΠΑΝΤΑ απαραίτητο(με την έννοια της προσωπικής ασφάλειας αλλά και των κανονισμών ενίοτε) όταν αυτό το αυτοκίνητο οδηγείται σε ρυθμούς αγώνα. Και το πανέμορφο και καταπληκτικό ARIEL ... δεν είναι για βόλτες ;-)

Υγ
Οι έκθετοι σωλήνες στα roll cages γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για το κεφάλι του οδηγού στο ενδεχόμενο, έστω και ελαφριάς, σύγκρουσης. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αναφέρομαι σε κανένα κανονισμό. Απλά προτείνω, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το κράνος να γίνει απαραίτητη συνήθεια.

Τρί Δεκ 04, 2012 8:59 am
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

kanonas έγραψε:
saxter έγραψε:
Εγω θα ήθελα να ρωτησω και κάτι αλλο, κυριως αυτους που γνωρίζουν καλύτερα απο κανονισμούς.

Ο κος Μελιγκώνης δεν ανέβηκε στο warmup το πρωινο, μαζι με τα άλλα δύο αγωνιστικά αλλά ανέβηκε μόνος του στην μέση του πρώτου σκέλους. Αυτό το επιτρέπει ο κανονισμός? Αν το επιτρέπει μου φαίνεται πραγματικά παράλογο ο καθένας να ανεβαίνει για warm up όποτε θελήσει. Για να το κάνει μάλλον κάποιοι θα του επέτρεψαν και έτσι πολύ απλά ο κος Μελιγκωνης ήταν ο μοναδικός που είχε ιδία άποψη για την κατάσταση του βρεγμένου οδοστρώματος.

Υ.Γ.Εννοείται πως δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με τον κο Μελιγκώνη αλλά πραγματικά μου προξένησε τεράστια έκπληξη.

και συνεχίζω και εγώ με την ίδια απορία αφού τον συνάντησα στον δρόμο μετά τις 9:30 στα διόδια αφιδνών κοντά και μου έκανε τεράστια εντύπωση...ο κανονισμός δεν αναγράφει ώρα προσέλευσης?? (επίσης δεν έχω προσωπικά με τον κ.Μελιγκώνη)

Έχω την αίσθηση, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, ότι έγινε πρόταση από τη γραμματεία, να ανέβει κάποιος(και νομίζω ότι συνέπεσε να είναι ο κ. Μελιγκώνης) για να ελεγχθεί η κατάσταση του δρόμου. Επαναλαμβάνω πως έχω την αίσθηση και μόνο. Κι αυτό γιατί μετά το ανέβασμα του κ. Μελιγκώνη, ενημερωθήκαμε ΟΛΟΙ από την γραμματεία για τα σημεία όπου υπήρχαν 'τυφλές' υγρασίες. Με κάθε επιφύλαξη όμως ....

Τρί Δεκ 04, 2012 9:05 am
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Proedros έγραψε:
8:30 οπως κατεβεναμε για το Κ6 ΣΤΟ Κ8 ειδα τον κ.ΡΙΖΙΚΑΡΗ σε βεσπακι φορωντας καπελο αυτο πιστευω οτι ειναι επιλήψιμο αμα εισαι αλυταρχης του αγωνα και το κυριοτερο ,παλιος αγωνιζομενος και μαγαζατορας ειδων ασφαλειας αγωνιστικων.

Εδώ, θα μου επιτρέψεις να πω πως γίνεσαι, άθελά σου, λίγο υπερβολικός γιατί δεν γνωρίζεις κάτι σημαντικό. Ο Ριζικάρης ανέβω-κατέβαινε στα πιτς απο την έναρξη της εκδήλωσης, μαζί με τον Παναγιώτη, για να ενημερώνουν τα πληρώματα για την εξέλιξη του αγώνα. Ο λόγος ήταν γιατί ο εγκαταστάτης της μικροφωνικής ... φρόντισε να βάλει μεγάφωνα, στο ... μισό μήκος των πιτς! Αυτό είχε σαν συνέπεια, εμείς ... οι παρακατιανοί, να μην ακούμε τι-πο-τα απο τις ανακοινώσεις της γραμματείας. Δεν ήταν κατά συνέπεια δυνατό να βάνω-βγάζουν το κράνος, με δεδομένο ότι και η ταχύτητα που κινούνταν ήταν ελάχιστη. Θέλω να πιστεύω πως με αντίστοιχη ταχύτητα εκκινήτω και κατά τον έλεγχο της διαδρομής ...

Τρί Δεκ 04, 2012 9:16 am
Προφίλ
__
Άβαταρ μέλους

Δεν θελω να υπερβαλω αλλα πιστευω οτι το κρανος ειναι αδιαπραγματευτο για οποιαδηποτε ταχυτητα στα μηχανακια.

Εγω αμα ειχα ATOM ή SEVEN με κρανος θα τα οδηγουσα αλλα ειπα οτι δεν το επιβάλει η νομοθεσια .
Αμα κανεις εξοδο με τα συγκεκριμενα ειναι δυσκολα τα πραγματα για ολα τα μελοι του σωματος σου .

Juha Kankkunen - Rally Finland 1998

Τρί Δεκ 04, 2012 9:34 am
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Proedros έγραψε:
Δεν θελω να υπερβαλω αλλα πιστευω οτι το κρανος ειναι αδιαπραγματευτο για οποιαδηποτε ταχυτητα στα μηχανακια.

Εγω αμα ειχα ATOM ή SEVEN με κρανος θα τα οδηγουσα αλλα ειπα οτι δεν το επιβάλει η νομοθεσια .
Αμα κανεις εξοδο με τα συγκεκριμενα ειναι δυσκολα τα πραγματα για ολα τα μελοι του σωματος σου .

Δεν έχεις άδικο για τα μηχανάκια, συμφωνώ 100%. Αναφορικά με τα roll bar/cages πίστεψέ με ότι αν έχει το αυτοκίνητό σου, το κεφάλι σου απέχει απ' το κ/σίδερο κάποια εκατοστά. Τα κράνη μου είναι σημαδεμένα μετά απο ΚΑΘΕ αγώνα(ιδίως ραλλύ!) με μικρο-χτυπήματα απο τους ... κραδασμούς και μόνο! Μικρο-χτυπήματα μεν, αλλά ... στο κράνος. Στο ... κρανίο ...

Τρί Δεκ 04, 2012 10:26 am
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

ADK έγραψε:
kanonas έγραψε:
saxter έγραψε:

Έχω την αίσθηση, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, ότι έγινε πρόταση από τη γραμματεία, να ανέβει κάποιος(και νομίζω ότι συνέπεσε να είναι ο κ. Μελιγκώνης) για να ελεγχθεί η κατάσταση του δρόμου. Επαναλαμβάνω πως έχω την αίσθηση και μόνο. Κι αυτό γιατί μετά το ανέβασμα του κ. Μελιγκώνη, ενημερωθήκαμε ΟΛΟΙ από την γραμματεία για τα σημεία όπου υπήρχαν 'τυφλές' υγρασίες. Με κάθε επιφύλαξη όμως ....

Παράθεση:
ΓENIKOΣ KANONIΣMOΣ AΓΩNΩN ANABAΣEΩN 2012
ΔOKIMEΣ – AΓΩNAΣ
APΘPO 14 ΔOKIMEΣ
14.3 Oδηγός που δεν θα λάβει μέρος τουλάχιστον σε μια από τις δοκιμές αποκλείεται από τον αγώνα.
Eάν ένας αγωνιζόμενος για πολύ σοβαρό λόγο, που πρέπει να πιστοποιηθεί, δεν μπόρεσε να κάνει χρονομετρημένες δοκιμές ή εκκίνησε αλλά δεν ολοκλήρωσε τη δοκιμή, τότε, με απόφαση των αγωνοδικών, δικαιούται να κάνει μια φορά την ανάβαση με τον Aλυτάρχη πριν την εκκίνηση του αγώνα και να ξεκινήσει κανονικά στη θέση του.

To δανειστικά απο τον Ευφραιμογλου που το δημοσιευεσε στο 4tforum.

Απλά αγαπητέ Ανδρέα είναι εύλογο να δημιουργήσει ερωτήματα η όλη ενέργεια. Και πιστεύω πως ο αλυτάρχης με έναν άνθρωπο μαζί του θα μπορούσε βάσει και της πείρας του να σημειώνει με πολυ καλύτερη περιγραφή το που κρατάει υγρασίες, νερά κτλ. Ο κος Μελιγκώνης έχοντας το μυαλό του στο να οδηγάει ψιλοσβέλτα δεν νομίζω με το που τελείωσε να μπορούσε να θυμηθει ότι πχ πριν την Κ2 αριστερα>>>> υγρασίες, στην είσοδο της Κ4 αλλά και στα τελευταία μετρα της>>>>υγρασιες, στην ευθεία στην Κ6 >>>>νερά, στην Κ8, Κ9..... κ.ο.κ

Ο αλυτάρχης έχοντας πείρα θα μπορούσε να συγκεντρώσει πληρέστερα όλες αυτές τις πληροφορίες μιας και απλά θα σημείωνε στο μπλοκάκι του.

Anyway....μικρό το κακό, έγιναν άλλα χειρότερα και αυτό μπορεί όντως να το παρερμήνευσα. (και δεν το λέω έτσι απλά, το εννοώ)

Τρί Δεκ 04, 2012 10:34 am
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Υγ πολλά υποσχόμενος οδηγός ο Γεωργούλας και πιστεύω ότι αυτή έιναι καλύτερη γωνία για incar σε σιρκουι και αναβάσεις δηλαδή εκεί που δεν απαιτείτε κάθισμα συνοδηγού ....

Τρί Δεκ 04, 2012 1:04 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Οι φωτογραφιες απο τον αγωνα.

Συνημμένο:
Σχόλια αρχείου: Αναβαση Ριτσωνας

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Συνημμένο:

Τρί Δεκ 04, 2012 4:01 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Μπράβο Junior!!!!
Από "μάτι" έχουμε και καλο μαλιστα, καποια στιγμη να παρεις και κανα "κανονακι" καλυτερο και θα πετας!

Τρί Δεκ 04, 2012 4:37 pm
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 112 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Επόμενο
 Συναφή θέματα 
3o Rally Sprint Αιγίου 2012
Δ. Συζήτηση: Ράλλυ Sprint
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 5
Ανάβαση Πλατάνι 12,13-11-2011
Δ. Συζήτηση: Αναβάσεις
Απαντήσεις: 35
12η Ανάβαση Κύμης - 10 & 11 Μαΐου
Δ. Συζήτηση: Αναβάσεις