[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ Απρ 17, 2026 1:35 am ]

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 29 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
 Rally Dakar 2012 
Συγγραφέας Μήνυμα
___
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευση Re: Rally Dakar 2012
msfree.gr έγραψε:
Η 6η ΕΔ του Ράλι Dakar ακυρώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Εικόνα

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις Άνδεις ανάγκασαν τους υπεύθυνους του Ράλι Dakar να ακυρώσουν την 6η ΕΔ. Το κονβόι του Dakar έπρεπε να περάσει από το Paso de San Francisco σε υψόμετρο 4.700 μέτρων ωστόσο το χιόνι και η βροχόπτωση έκανε πολύ δύσκολη τη διαδρομή με αποτέλεσμα να κλείσει το πέρασμα από τους υπεύθυνους της Χιλής και τελικά να ακυρωθεί η ειδική διαδρομή της Παρασκευής.

Η ασφάλεια των αγωνιζομένων, αλλά και των ανθρώπων που ακολουθούν το Ράλι (οργανωτές, δημοσιογράφοι, συνεργεία) έπρεπε να διασφαλιστεί, έτσι η απόφαση ήταν αναπόφευκτη. Το πέρασμα από τις Άνδεις πλέον θα γίνει το Σάββατο και η εκκίνηση της επόμενης ειδικής μεταφέρθηκε μετά τα σύνορα Αργεντινής-Χιλής.

Rally Dakar 2012, SS7: Εντυπωσιακός ο Al-Attiyah
1-2 για τα Hummer στα αυτοκίνητα ενώ το κυνήγι του Coma συνεχίζεται στις μοτ/τες

Το Rally Dakar έχει περάσει στην 8η ημέρα του η οποία είναι μέρα ξεκούρασης για όλους καθώς από την πρώτη ημέρα έχουν συμπληρώσει κάτι παραπάνω από 4.500 χλμ στα άγνωστα εδάφη τόσο της Αργεντινής και της Χιλής. Η χθεσινή 7η ημέρα δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις με τον Mac Coma να κατακτά άλλη μια νίκη ψαλιδίζοντας τη διαφορά από τον Cyril Despres ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην κορυφή της γενικής στις μοτοσικλέτες.

Στα αυτοκίνητα ο Nasser Al-Attiyah για μια ακόμα φορά ήταν εντυπωσιακά γρήγορος και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα πήρε τη νίκη στην ΕΔ παραμένοντας όμως πολύ πίσω στη γενική. Ας δούμε αναλυτικότερα τη συνέβη την 7η ημέρα του Rally Dakar σε όλες τις κατηγορίες η οποία ήταν κοινή για όλους και περιελάμβανε πέρασμα από την έρημο Atacama έξω από την πόλη Copiapo της Χιλής συνολικής απόστασης 573 χλμ.

Μοτοσικλέτες

Για μια ακόμα ημέρα οι Despres και Coma πήγαν «τέρμα γκάζι» επιβεβαιώνοντας πως το παιχνίδι για τη νίκη στην κατηγορία θα παιχτεί εκτός απροόπτου ανάμεσά τους. Ο Ισπανός κινήθηκε αρκετά γρήγορα από τη μέση της ΕΔ και μετά με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον Γάλλο και να οδηγήσει την κούρσα. Ο Despres φυσικά δεν προσπάθησε να κυνηγήσει τον Coma απλώς να διατηρήσει μια λογική απόσταση μέχρι τέλους καθώς έχει ένα αρκετά καλό προβάδισμα στη γενική. Έτσι λοιπόν χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα τερμάτισε 2 λεπτά πίσω από τον team-mate του. Ο Coma κατέκτησε τη νίκη σε αυτή την πολύ δύσκολη ΕΔ και τώρα βρίσκεται 2ος στη γενική κάτι λιγότερο από 8 λεπτά πίσω.

«Είναι συνηθισμένο η ΕΔ πριν την ημέρα ξεκούρασης να είναι δύσκολη και σήμερα δεν συνέβη κάτι διαφορετικό. Είχε τρομερή ζέστη και πολύ λεπτή άμμο. Παρόλα αυτά πίεσα και κατάφερα να επιτεθώ, κέρδισα ακόμα 2 λεπτά από τον Cyril αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά. Γνωρίζουμε τα παιχνίδια στρατηγικής πολύ καλά, έτσι ίσως ο Cyril κερδίσει αυτά τα 2 λεπτά στην επόμενη ΕΔ. Είμαι 2ος στη γενική και μέχρι στιγμής το ράλι εξελίσσεται αρκετά καλά», δήλωσε ο Coma μετά τη νίκη του στην ΕΔ.

Εικόνα

Quad

Στα quad ο Tomas Maffei που είχε εντυπωσιάσει έχοντας την πρώτη θέση στη γενική δεν κατάφερε να περάσει τους μεγάλους αμμόλοφους χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία. Ο Alejandro Patronelli ήταν ο νικητής της δυσκολότερης, ίσως, ημέρα του ράλι μέχρι στιγμής με τους Ignacio Casale και Sergio Lafuente να ολοκληρώνουν την πρώτη 3άδα. Στη γενική ο ΄μεγάλος΄ Patronelli βρίσκεται στην 1η θέση με τον Maffei να τον ακολουθεί έχοντας όμως σχεδόν 1 ώρα διαφορά. Ο μικρός Patronelli, Marcos, βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής καθώς έχασε 1 ώρα και 20 λεπτά στην τελευταία ΕΔ στην ψιλή άμμο της Atacama.

Εικόνα

Αυτοκίνητα

Στα αυτοκίνητα ο Nasser Al-Attiyah ήταν ο μεγάλο νικητής της ΕΔ αφήνοντας 7 λεπτά πίσω του τον team-mate του Robby Gordon. Τα Hummer έκαναν το 1-2 στην πολύ δύσκολη αυτή ΕΔ αλλά ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Stephane Peterhansel δεν κυνήγησε μέχρι τέλους και πήρε την 3η θέση μόλις μερικά δευτερόλεπτα πίσω από τον Gordon. Ο Al-Attiyah οδήγησε εκπληκτικά το θηριώδες Hummer προσπερνώντας όποιον έβρισκε στο διάβα του κατακτώντας την 14η νίκη του σε ΕΔ μειώνοντας κατά 8 λεπτά τη διαφορά του από την κορυφή της γενικής. Ο Gordon έχασε πολύ χρόνο στο πρώτο κομμάτι της ΕΔ αλλά η ταχύτητα του Hummer του και η ικανότητά του να περνά από τα δύσκολα κομμάτια της ερήμου του επέτρεψε να ανακάμψει και να τερματίσει 2ος. Ο Peterhansel είχε το νου του στν μάχη για τη γενική με αποτέλεσμα να πάει πιο φυλαγμένα, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα δείχνοντας πως ο «Δαβίδ» του Dakar, το Mini, έχει όλα τα φόντα για τη νίκη.

«Το αυτοκίνητο ήταν τέλειο σήμερα και επιτεθήκαμε από την αρχή μέχρι το τέλος της ΕΔ. Πήραμε αρκετά ρίσκα αλλά μας βγήκαν. Ο στόχος μας είναι να μειώνουμε καθημερινά 7-8 λεπτά από την κορυφή και σήμερα τα καταφέραμε τέλεια. Θα προσπαθήσουμε και πάλι από τη Δευτέρα για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αν θέλουμε να νικήσουμε το Dakar», δήλωσε ο Al-Attiyah μετά τη νίκη του.

Εικόνα

Φορτηγά

Ο Ολλανδός De Rooy και το πλήρωμά του κατέκτησαν άλλη μια νίκη αυξάνοντας τη διαφορά στη γενική. Ο «περίπατος» του Iveco στην έρημο του έδωσε την 3η συνεχόμενη νίκη στο ράλι. Το πλήρωμα του Eduard Nikolaev με το Kamaz, το οποίο πλησίαζε τον Ολλανδό, αποκλείστηκε έτσι στη μάχη για τις 3 θέσεις του βάθρου μαζί με το πλήρωμα του De Rooy βρίσκονται τα πληρώματα των Ales Loprais με Tatra και Hans Stacey με Iveco.

Δευτ Ιαν 09, 2012 1:23 am
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Ιπτάμενος ο Πρίγκιπας :cheers :cheers..... όρθια όλα ..... :D

Δευτ Ιαν 09, 2012 8:20 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Για φρέσκα αποτελέσματα εδώ

Για την ιστορία μετά την 8 ειδική διαδρομή:

Στα μηχανάκια προηγειται ο Ισπανός Coma με ΚΤΜ
Στα τετράτροχα μηχανάκια (quad) προηγειται ο αργεντίνος Patronelli με YAMAHA
Στα αυτοκίνητα προηγειται το πληρωμα PETERHANSEL (FRA)- COTTRET (FRA) με ΜΙΝΙ COOPER.(και στημ=ν 2η θεση πάντως MINI COOPER βρισκεται!!!)
Και τέλος στα φορτηγά προηγειται το πληρωμα DE ROOY (NLD) - RODEWALD (NLD) - COLSOUL (BEL) με IVECO και όχι KAMAZ αν είναι δυνατόν!!! Που ειναι οι ρώσικες αρκούδες???? (θα τα βρείτε 4η-5η-6η θεση παρακαλώ)

Δευτ Ιαν 09, 2012 8:38 pm
Προφίλ
__
Άβαταρ μέλους

Αφού μου ακύρωσαν την ειδική με τα χιόνια...... Ξενέρωσαν τα παιδιά και πάνε "μαλακωσιά... στις 2.350 γιατί έχουν και βήμα γρήγορο..."

Δευτ Ιαν 09, 2012 8:48 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

cityauto.gr έγραψε:
Nτακάρ 2012 – 9η ε.δ. (Αntofagasta – Iquique): Μειώνει ο Γκόρντον, πάλι πρώτος ο Ντεσπρέ

Εικόνα

H επιστροφή του Ντεσπρέ στην κορυφή της γενικής κατάταξης κατακτώντας την τρίτη νίκη σε ε.δ. στο φετινό Nτακάρ αλλά και η νίκη του Ρόμπι Γκόρντον με το Hummer H3 ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία της 9ης ε.δ. του αγώνα. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ήταν 556 χλμ. και η ε.δ. ξεδιπλώνονταν δίπλα στις ακτές του Ειρηνικού. Στα αυτοκίνητα πάντως εκτός από την κορυφαία επίδοση του Ρόμπι Γκόρντον είχαμε την εγκατάλειψη του Αλ-Ατίγια. Μετά από μηχανικό πρόβλημα και συγκεκριμένα με τον εναλλάκτη του Hummer H3.

O Στέφαν Πετερανσέλ με το Mini έκανε το δεύτερο χρόνο της ημέρας και κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Στις μηχανές μπορεί ο Σιρίλ Ντεσπρέ να έχασε την πρωτοπορία μια μέρα νωρίτερα όταν είχε χάσει σημαντικό χρόνο, αλλά σήμερα κάνοντας το δεύτερο χρόνο στην ε.δ και μάλιστα με 4’ λεπτά διαφορά από τον Κομά που ήταν 7ος. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος αναβάτης της ΚΤΜ βρίσκεται πλέον 2’28’’ εμπρός από τον Κομά και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη στην κατηγορία των μηχανών.

Εικόνα

Στα quad ο Αλεσάντρο Πατρονέλι με Yamaha κέρδισε τον αδελφό του Μάρκος με διαφορά ενός λεπτού αλλά για μια ακόμη φορά σημαντικό χρόνο έχασε ο Τόμας Μαφέι και αυτό βοήθησε στο να παραμείνουν πάλι στην κορυφή τα δύο αδέλφια Πατρονέλι. Στα φορτηγά ο Μπιαζόν με Ιveco κέρδισε την ε.δ. με διαφορά 20’’ από τον Στέισι με Iveco, ενώ στην γενική κατάταξη του αγώνα προηγείται ο Ολλανδός Ντε Ρόι με Iveco και μάλιστα με διαφορά 47’32’’ από τον Στέισι.

Εικόνα

Εικόνα

Τετ Ιαν 11, 2012 3:02 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Τι να του πεις τώρα του βρωμόγαλλου! Υποτίθεται οτι νιώθει την κατάσταση ως πολυνίκης με μηχανή!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

ΥΓ: Κάπως έτσι αποκλείστηκε και το εργοστασιακό ΚΑΜΑΖ.

Τετ Ιαν 11, 2012 6:35 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

panrok90 έγραψε:

Τι να του πεις τώρα του βρωμόγαλλου! Υποτίθεται οτι νιώθει την κατάσταση ως πολυνίκης με μηχανή!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

ΥΓ: Κάπως έτσι αποκλείστηκε και το εργοστασιακό ΚΑΜΑΖ.

Τρισάθλιοι!!!!Αλλά επρεπε να τους βγαλουν απο το αγωνιστικο, να τους γδυσουν και να τους αφησουν στην ερημο για παραδειγματισμο!!!

Τετ Ιαν 11, 2012 7:36 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

cityauto.gr έγραψε:

Nτακάρ 2012 – 10η ε.δ. (Ιqueique – Arica): H Mini αγκαλιά με τη νίκη, μάχη στις μηχανές

Εικόνα

Η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία στα εδάφη της Χιλής και είχε περιελάμβανε 377 αγωνιστικά χλμ. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι μετά την εγκατάλειψη του Νασέρ Αλ-Ατίγια με το Hummer σήμερα και το δεύτερο Hummer αυτό του Ρόμπι Γκρόρντον αντιμετώπισε τόσο προβλήματα μέσα στον αγώνα όσο και σε επίπεδο οργάνωσης αφού δέχθηκε την απειλή να μείνει εκτός αγώνα εξαιτίας της μη νομιμότητας του βάσει των τεχνικών κανονισμών.

Εικόνα

Στο αγωνιστικό επίπεδο ο Νανί Ρόμα ήταν ο νικητής της ε.δ. φτάνοντας τις πέντε νίκες σε ε.δ. σε Ντακάρ, παρόλο που οι Γκόρντον και Πετερανσέλ πάλεψαν για να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Ο Αμερικανός λοιπόν στα τελευταία χιλιόμετρα της ε.δ. είχε έξοδο δημιουργώντας προβλήματα στην αριστερή μεριά του Hummer και συνάμα χάνοντας περίπου 14’. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τερματίσει 4ος στην ε.δ. και σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Πετερανσέλ να χάσει έδαφος και να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τον Γάλλο αλλά και τον Ρόμα. Η μεγάλη απογοήτευση για τη Mini ήρθε όταν ο Πολωνός Χόλοφτσικ πήρε το δρόμο της εγκατάλειψης με πρόβλημα στην υποβοήθηση του τιμονιού.

Στις μηχανές, το ντέρμπι ανάμεσα σε Κομά και Ντεσπρέ καλά κρατεί αφού δέχθηκαν ποινές διότι άλλαξαν κινητήρες και εκκίνησαν την ημέρα από την 6η και 2η θέση αντίστοιχα. Θα περίμενε κανείς ότι για τη νίκη στην ε.δ. θα μάχονταν οι Κομά και Ντεσπρέ όμως τελικά και παρά τον τραυματισμό του στο 35ο χλμ. της ε.δ. ο Μπαρέντα με την Ηusqvarna ήταν ο ταχύτερος όλων, ενώ ακολούθησαν οι Κομά και Ντεσπρέ. Μετά από αυτό η κατάταξη στους δύο τροχούς έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον αφού ο Ντεσπρέ προηγείται με 21’’ διαφορά από τον Κομά.

Εικόνα

Στα quad ο Τόμας Μαφέι πήρε τη νίκη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλαξε κάτι στη γενική κατάταξη αφού τα αδέλφια Πατρονέλι εξακολουθούν να προηγούνται στον αγώνα.

Τέλος, στα φορτηγά οι Αρνταβίτσιους και Καργκίνοβ πήραν τις δύο πρώτες θέσεις αφού οι Ντε Ρόι και Στέισι είχαν πρόβλημα πλοήγησης. Παρόλα αυτά οι δύο τελευταίοι με Iveco οδηγούν τον αγώνα.

Εικόνα

Πέμ Ιαν 12, 2012 3:47 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

msfree.gr έγραψε:
Rally Dakar 2012: Θρίαμβος για Peterhansel και Despres

Ένας από τους σημαντικότερους αγώνες σε ολόκληρο το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το φημισμένο Rally Dakar, έφτασε στο τέλος του. Ύστερα από δύο εβδομάδες στα αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής, οι αγωνιζόμενοι διανύσαν χιλιάδες δύσκολα χιλιόμετρα σε Αργεντινή, Χιλή και Περού για να φτάσουν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην «Ιθάκη» τους, που δεν είναι άλλη από τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. Εκεί τους περίμενε ένα πολυάριθμο πλήθος για να αποθεώσει όχι μόνο τους νικητές αλλά και όλους όσοι κατάφεραν να φτάσουν έως εκεί, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες που συνάντησαν. Η ΕΔ της Κυριακής, τελευταία του αγώνα, είχε μήκος μόνο 29 χλμ και ελάχιστα επηρέασε το αποτέλεσμα, όπως είχε διαμορφωθεί από το Σάββατο 14/1.

Αυτοκίνητα: Υπάρχει μόνο ένας Stephane Peterhansel

Εικόνα

Ήταν ήδη θρύλος προτού ξεκινήσει την Πρωτοχρονιά από τη Mar del Plata για τη μεγάλη περιπέτεια του Rally Dakar. Φτάνοντας στον τερματισμό, έχοντας κερδίσει τον αγώνα για δέκατη (10η) φορά στην καριέρα του, πρέπει να βρούμε άλλη λέξη για να τον χαρακτηρίσουμε. Πρόκειται φυσικά για τον Stephane Peterhansel, τον 47χρονο Γάλλο ο οποίος μαζί με το συνοδηγό του Jean Paul Cottret ανέβασε το Mini Countryman στη ράμπα του τερματισμού στη Λίμα για να γευτεί μαζί με τη σαμπάνια και τη γεύση ενός ανεπανάληπτου επιτεύγματος. Ο Peterhansel δεν ήταν ο ταχύτερος σε αυτό το Dakar, ήταν όμως εκείνος που ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για τις δυσκολίες του, εκείνος που έκανε τα λιγότερα λάθη και τελικά εκείνος που έδειξε να έχει «ξεκλειδώσει» τα μυστικά του αγώνα. Για τη Mini το φετινό Dakar ήταν επίσης ένας θρίαμβος, αφού είδε τον Nani Roma να παίρνει τη 2η θέση.

Ο Peterhansel στις δηλώσεις του ξεχώρισε αυτήν τη νίκη ως μία από τις μεγαλύτερες της καριέρας του: «Όταν σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις ένα Dakar, νιώθω ότι είναι απίστευτο που κέρδισα ξανά. Έχει περάσει πολύς καιρός, περίμενα 5 χρόνια για να κερδίσω ξανά. Η νίκη στη Νότια Αμερική είναι τεράστια ανακούφιση, είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους θριάμβους μου. Επιπλέον, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές την πρώτη εβδομάδα και τον ευχαριστήθηκα πολύ. Δεν ξέρω τι παραπάνω να κάνω. Θα είναι δύσκολο για τους… άλλους να σπάσουν αυτό το ρεκόρ. Ο αγώνας αυτός είναι αγχωτικός και συναρπαστικός αλλά σε ανταμείβει στο τέλος. Τώρα θα το γλεντήσω με την υπόλοιπη ομάδα και μετά θα δούμε. Η μεγαλύτερη νίκη μου είναι η πρώτη μου με τη μοτοσικλέτα αλλά υπάρχει κάτι ιδιαίτερο και σε αυτήν τη νίκη. Είχα αρχίσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου, να σκέφτομαι ότι έχω μεγαλώσει, ότι δεν έχω φτιαχτεί για τη Νότια Αμερική, ότι δεν «το έχω» πια… αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά. Έχω ακόμα μια μπλε μπαντάνα από τότε που έτρεχα με μοτοσικλέτα. Δεν το έχω πει σε κανέναν αλλά την είχα στην τσέπη μου σε όλο τον αγώνα. Είναι η ιστορία της επιστροφής της μπλε μπαντάνας».

Στο βάθρο ανέβηκε ένας οδηγός που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Rally Dakar, ο Giniel de Villiers με Toyota. Ο Νοτιοαφρικανός, νικητής το 2009, έκανε σταθερό αγώνα και ανταμείφθηκε με την 3η θέση, μπροστά από άλλο ένα Mini, εκείνο που οδήγησε ο Ρώσος Leonid Novistkiy. Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στο φετινό αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία τα Hummer του Robby Gordon, που οδηγούσαν ο ίδιος και ο περσινός νικητής Nasser Al-Attiyah. Ο Al-Attiyah εγκατέλειψε στο μέσον του αλλά ο Gordon έφτασε να διεκδικεί μέχρι και τη νίκη, ωστόσο αρκετά προβλήματα τον περιόρισαν στην 5η θέση, που δεν είναι καθόλου άσχημη αλλά δεν είναι και αντιπροσωπευτική της ταχύτητας και της προσπάθειάς του.

Μοτοσικλέτες: Το σημάδι του Despres

Εικόνα

Ο πρώτος που πανηγύρισε μαζί με το πλήθος ήταν ο νικητής στην κατηγορία των μοτοσικλετών Cyril Despres. Ο Γάλλος με τη μοτοσικλέτα της ΚΤΜ ανέβηκε για 4η φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ύστερα από έναν αγώνα στον οποίο συνδύασε την ταχύτητα με την αποφυγή λαθών και αφού κέρδισε το μοναδικό αντίπαλό του, τον Marc Coma, επίσης με ΚΤΜ. Οι δύο τους ήταν από την αρχή σε δικό τους αγώνα, αφήνοντας στους υπόλοιπους να παλέψουν για την 3η θέση του βάθρου, στην οποία ανέβηκε τελικά ο Helder Rodriguez με τη μοτοσικλέτα της Yamaha. Ακολούθησαν ο Jordi Viladoms (KTM) Stefan Svitko (KTM) και Pal-Anders Ullevalseter (KTM).

Ο νικητής του Rally Dakar 2012, Cyril Despres δήλωσε: «Σήμερα κερδίσαμε είναι απλά φανταστικό. Αυτό ήταν χωρίς αμφιβολία το σκληρότερο Dakar που έχω τρέξει. Ήταν δύσκολο σωματικά αλλά ακόμα περισσότερο ψυχολογικά. Το να μάχεσαι κάθε ημέρα στις ΕΔ έχει το τίμημα στο πνεύμα σου. Δεν είναι σαν ένα μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων, εδώ πρέπει να κερδίζεις τη θέση σου κάθε πρωί. Όλες οι νίκες είναι ωραίες αλλά αυτή είναι ιδιαίτερη γιατί η διαφορά ήταν πολύ μικρή και κρίθηκε την τελευταία στιγμή. Ήταν ένα απίστευτο σενάριο, με τους πρωτοπόρους να απέχουν μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Έχω τρέξει σε 85-90 ράλι στη ζωή μου και σε αυτό χρειάστηκε να παλέψω πιο σκληρά. Η σημερινή ημέρα θα αφήσει το σημάδι της πάνω μου».

Εικόνα

Quad: Αργεντινική υπόθεση

Εικόνα

Η κατηγορία των quad είναι καινούρια στο Rally Dakar αλλά η οικογένεια Patronelli έχει ήδη αρχίσει να γράφει ισοτρία. Ο Alejandro Patronelli κέρδισε τον αγώνα του 2012, όπως έκανε και το 2011, μπροστά από τον αδελφό του Marcos, αμφότεροι με «γουρούνες» της Yamaha. Το βάθρο συμπλήρωσε ένας άλλος συμπατριώτης τους, ο Tomas Maffei, επίσης με Yamaha.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το Dakar τελείωσε. Ήταν δύσκολο σε κάποια σημεία αλλά όλα πήγαν καλά. Είναι η δεύτερη νίκη μου και είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις δύο φορές στη σειρά. Πέρυσι υπέφερα με τον πόνο στο χέρι μου αλλά φέτος όλα ήταν τέλεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, δόξα τω Θεώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ζητωκραύγασαν», δήλωσε ο Patronelli

Εικόνα

Φορτηγά: Στα χνάρια του πατέρα του ο De Rooy

Εικόνα

Μια μεγάλη -όσο και σημαδιακή- νίκη σημείωσε ο Gerard De Rooy στην κατηγορία των φορτηγών με το Iveco. Ο Ολλανδός έφτασε στη Λίμα πανηγυρίζοντας το θρίαμβό του ακριβώς 25 χρόνια αφότου έκανε ακριβώς το ίδιο στο Ντακάρ της Σενεγάλης ο πατέρας του, Jan De Rooy. Η Iveco έκανε -όπως η Mini στα αυτοκίνητα- το 1-2, με τον επίσης Ολλανδό Hans Stacey να παίρνει τη 2η θέση. Στο βάθρο ανέβηκε, παίρνοντας την 3η θέση, ο Καζάκος Artur Ardavichus με ΚΑΜΑΖ.

«Είναι υπέροχο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα κατάφερα φέτος. Όλα οφείλονται στην ομαδική δουλειά. Είμαι λίγο συγκινημένος. Ήμουν 22 ετών όταν ξεκίνησα και τώρα, μια 10ετία αργότερα, τα καταφέραμε 25 χρόνια αφότου ο πατέρας μου κέρδισε στο Dakar. Ήμουν πολύ νευρικός μετά την εκκίνηση της τελευταίας ΕΔ αλλά το διασκεδάσαμε πολύ. Είμαι υπερήφανος για ολόκληρη την ομάδα και τους δύο συνοδηγούς μου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του De Rooy.

Άλλο ένα Rally Dakar έφτασε στο τέλος του, προσφέροντας απλόχερα τις έντονες συγκινήσεις που επιφυλάσσει πρωτίστως στους συμμετέχοντες και δευτερευόντως σε όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την εξέλιξή του. Τώρα ξεκινά η μακριά αναμονή μέχρι την πρωτοχρονιά του 2013, όταν οι συγκινήσεις αυτές θα μας περιμένουν για άλλη μία φορά στην εκκίνηση στην Αργεντινή.

Τρί Ιαν 17, 2012 4:15 pm
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 29 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
 Συναφή θέματα 
ERC Acropolis Rally 2018
Δ. Συζήτηση: Αγώνες
Συγγραφέας: Pyrgiotis
Απαντήσεις: 59
5o Athens Rally Sprint-«Αγ. Μερκούριος» 2018
Δ. Συζήτηση: Ράλλυ Sprint
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 6
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗ – 6 & 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Δ. Συζήτηση: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Συγγραφέας: GregWrc