[ +/- ] [ Τώρα είναι Σάβ Απρ 18, 2026 5:34 am ]

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 663 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 67  Επόμενο
 Μικρά & μεγάλα νέα-ειδησεις, φημες, ανακοινωσεις.... 
Συγγραφέας Μήνυμα
___
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευση Re: Μικρά & μεγάλα νέα-ειδησεις, φημες, ανακοινωσεις....
Παράθεση:
Bimotor Scirocco, το VW με τον διπλό κινητήρα που δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή

Πόσοι ξέρατε ότι το 1980, όταν η Audi παρουσίαζε το σύστημα τετρακίνησης Quattro, οι μηχανικοί της Volkswagen σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ως απάντηση, ένα Scirocco που θα φορούσε 2 κινητήρες 1700cc συνολικής απόδοσης 360 ίππων που θα έκανε τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.1 δευτερόλεπτα;

Και όμως, η Volkswagen κατασκεύασε δύο τέτοια αυτοκίνητα. Το ένα είχε αγωνιστικών καταβολών κινητήρες και το άλλο κινητήρες που θα μπορούσαν να περάσουν στην παραγωγή αφού απέδιδαν 282 άλογα. Και στα δύο αυτοκίνητα, ο κάθε κινητήρας είχε το δικό του κιβώτιο που μετέδιδε την κίνηση στον άξονα όπου ήταν τοποθετημένος, με τον οδηγό να μπορούσε, μέσω ενός απλού συστήματος, να μεταβάλει την κατανομή ισχύος ανάμεσα στους δύο κινητήρες.

O κάθε κινητήρας συνδεόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ενώ τα δύο κιβώτια συνδεόταν με ένα αυτόματο κιβώτιο 3 σχέσεων.Μια απίστευτη μηχανική υλοποίηση της εποχής του 1980 που δυστυχώς δεν πέρασε στην παραγωγή.

Εικόνα

ΕικόναΕικόνα

Εικόνα Εικόνα

πηγή http://www.autoblog.gr/2011/01/03/bimot ... roduction/

YΓ θυμάμαι βέβαια και ένα ΤΤ με δύο κινήτηρες που είχε βγάλει η ΜΤΜ αλλά το scirocco το 1980 αποτελεί πρωτοτυπία.

Τρί Ιαν 04, 2011 1:56 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Παράθεση:
20πλάσιο πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια!
Την έγκριση να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων των οδηγών, που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εξασφάλισαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Ως εκ τούτου, εφεξής θα μπορούν να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής για την είσπραξη οφειλών από το Πρωτοδικείο, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να καταβάλουν το 20πλάσιο του αντιτίμου.

Αν μάλιστα ο οδηγός εξακολουθήσει να μην πληρώνει, τότε θα εγγράφεται και στον...
Τειρεσία.

Το φαινόμενο “ανυπακοής” των οδηγών στην υποχρέωση να πληρώνουν το αντίτιμο χρήσης του οδικού δικτύου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ένα ποσοστό της τάξεως του 20% όσων καθημερινά κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται στοχευμένες καταλήψεις σε σταθμούς διοδίων από οργανωμένες ομάδες πολιτών (Επιτροπές Διόδια STOP, oxidiodia.gr κ.α.), οι οποίες προτρέπουν τους οδηγούς να μην πληρώνουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (05/01),ο διευθυντής λειτουργίας αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, Γιάννης Νασούλης, ανέφερε ότι οι οδηγοί “θα πρέπει να πεισθούν να πληρώνουν τα διόδια, όπως πληρώνουν το εισιτήριο στα λεωφορεία, αλλά κυρίως να κατανοήσουν την τεράστια σημασία των έργων στην ανάπτυξη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων”.

Εν τω μεταξύ, η “Ολυμπία Οδός” έγινε η τέταρτη κοινοπραξία, που ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, που θα ισχύσουν πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο.

πηγή: http://autocarnet.blogspot.com

Παρ Ιαν 07, 2011 11:51 am
Προφίλ
__
Άβαταρ μέλους

Toufas έγραψε:
Στο Rally Dakar του 2011, το 33ο του θεσμού, ο Βασίλης Ορφανός θα λάβει μέρος για 5η φορά, και θα φορά το νούμερο 97 και θα τρέχει με το Aprilia 450cc Rally Factory Bike.

Ο πολύπειρος Έλληνας αναβάτης μετά την πρόκληση του 2009 στο «νέο» Dakar σε Αργεντινή και Χιλή αναλαμβάνει για μια ακόμα φορά να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στον πιο σκληρό αγώνα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσα από μια περιπέτεια 16 ημερών στην έρημο Ατακάμα και σε μερικές από τις πιο αφιλόξενες γωνιές της Λατινικής Αμερικής.

Η εκκίνηση του 33ου Rally Dakar θα δοθεί την πρωτοχρονιά στο Buenos Aires. Το Buenos Aires είναι αυτό που στις 16 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί όσους οδηγούς, μηχανών, αυτοκινήτων, φορτηγών και quad, καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες του πιο επίπονου αλλά και του πιο μυθικού αγώνα.

Ο θρύλος των Ράλλυ, Ari Vatanen μιλώντας σε αφιέρωμα για το Rally Dakar και τον Έλληνα πρωταθλητή Βασίλη Ορφανό είχε πει: «Κάποιοι θεωρούν ότι όσοι πάνε στο Dakar είναι παράφρονες. Όχι. Αυτό το είδος των ανθρώπων κάνει τον κόσμο να πηγαίνει μπροστά, αυτοί έχουν το πνεύμα του Κολόμβου».

Εμείς με την σειρά μας να ευχηθούμε έναν καλό και ασφαλή αγώνα και τερματισμό.

πηγή: http://news.ert.gr/sports/mixanokinito

Επίσημο site του αγώνα: http://www.dakar.com

Εκτός αγώνα ο Ορφανός στην 10η ειδική λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Διαβάστε τι δήλωσε ο ίδιος μετά από τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε, και πως περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη:
Παράθεση:
"Ήδη μετά το τέλος του αγώνα της Τρίτης παραπονέθηκα στους μηχανικούς της ομάδας για ένα πρόβλημα με το ρεύμα, καθώς η μηχανή μου δεν πήρε μπροστά με τη μίζα. Οι μηχανικοί μου απάντησαν ότι το πρόβλημα ήταν στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αφού στο τελευταίο τσεκάρισμα πριν τον αγώνα της Τετάρτης, η μηχανή πήρε μπρος αποφασίσαμε να μην αλλάξουμε τη μπαταρία. Ξεκινώντας ο αγώνας όμως στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η μηχανή πάλι δεν πήρε μπρος με τη μίζα και αναγκάστηκα να τη σπρώξω για να ξεκινήσει. Για να είμαι ειλικρινής, ξέροντας το απαιτητικό πρόγραμμα της μέρας, σε όλη τη διαδρομή είχα αυτή την έγνοια και κυρίως πρόσεχα να μη μου σβήσει η μηχανή. Μετά την απλή διαδρομή, το απίστευτο κρύο και το πέρασμα των Άνδεων στα 4800μ., σειρά είχε η ειδική. Πριν από την ειδική το πρόγραμμα προέβλεπε ανεφοδιασμό και σε αυτό το σημείο είναι που ξεκίνησαν τα πραγματικά προβλήματα καθώς έπρεπε πάλι να σπρώξω για να πάρει μπρος η μηχανή. Σηκώνω το ρελαντί και φεύγω αποφασισμένος ότι επουδενί δε πρέπει να μου σβήσει. Από τα 170χλμ. της ειδικής έχω διανύσει ήδη τα 102 όταν το road book μας στέλνει να περάσουμε από ένα ποτάμι με πολλή πέτρα, να κάνουμε δηλαδή trial. Ξανασηκώνω το ρελαντί για να ξεκολλήσω από το ποτάμι και εκεί είναι που η μηχανή σβήνει και πάλι. Είμαι σε ένα σημείο ολομόναχος, μου χωρίς άλλους οδηγούς κοντά μου αλλά για καλή μου τύχη περνάει ένας Ολλανδός οδηγός, στην ίδια ομάδα με εμένα, ο οποίος μου δίνει ρεύμα για να συνεχίσω. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε ήταν μάταιη η προσπάθεια καθώς μετά από 100μ. μένω και πάλι. Είμαι αποφασισμένος ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω, όμως νιώθω τις δυνάμεις μου να λιγοστεύουν. Η υπερπροσπάθεια του αγώνα, η αγωνία της μηχανής, το μένος μου να βρω τη λύση, είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνω και από σωματικά υγρά. Είμαι στη μέση του πουθενά, στην έρημο, μόνος και σκέφτομαι ότι πρέπει να βρω έναν τρόπο να μην εγκαταλείψω. Είμαι στη στιγμή που ζυγίζω τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω όταν περνάει από πάνω μου ένα ελικόπτερο της οργάνωσης. Του κάνω σήμα να κατέβει και ζητάω από το γιατρό να μου χορηγήσει επί τόπου έναν ορό. Η ιατρική ομάδα, ως όφειλε, με ρώτησε αν εγκαταλείπω ή όχι τον αγώνα και στην αρνητική μου απάντηση, πήρα την προειδοποίηση ότι αν σε ένα τέταρτο που θα ξαναπεράσουν δε φύγω μαζί τους τότε η εναλλακτική μου, αν δε λύσω και το πρόβλημα της μηχανής, ήταν να περάσω όλο το βράδυ στην έρημο. Με τον ορό που μου έδωσε ο γιατρός ανέκτησα κάποιες δυνάμεις. Η ιστορία συνεχίζεται με ένα αυτοκίνητο αγωνιζόμενων οι οποίοι είχαν χαθεί και σε αντάλλαγμα για το γεγονός ότι τους έδειξα το δρόμο, μου έδωσαν ρεύμα. Βάζω μπροστά τη μηχανή, ωστόσο μετά από 100μ. μου σβήνει και πάλι. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχαν τελειώσει όλα. Έφτασα στο οριακό σημείο όπου πλέον ετίθετο θέμα επιβίωσης. Δεν το κρύβω ότι η «τρέλα του Dakar» με παρότρυνε να κάνω την υπέρβαση και να το ρισκάρω ωστόσο ένιωθα πολύ αδύναμος και για πρώτη φορά έπρεπε να υπερισχύσει η λογική. Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να μείνω τη νύχτα στην έρημο, ήταν μάταιος κόπος να προσπαθήσω να βάλω μπροστά τη μηχανή. Προτού μετρήσω το δίκαιο και το άδικο, την τύχη και την ατυχία, νιώθω καλά με τον εαυτό μου διότι έκανα ό,τι μπορούσα, διότι δεν εγκατέλειψα το μότο μου ότι «δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω». Δυστυχώς έφτασα στο σημείο που δε μπορούσα άλλο"

Η μηχανή μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Βivouac καθώς τα φορτηγά της οργάνωσης δε μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, όπου εκεί οι μηχανικοί της Aprilia διαπίστωσαν ότι είχε καεί η γεννήτρια που έδινε ρεύμα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της ερτ.

Δεν πειράζει Βασίλη, πραγματικός άθλος η συμμετοχή από μόνη της! Εμείς είμαστε μαζί σου!

Παρ Ιαν 14, 2011 8:07 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

zougla.gr έγραψε:
Με Lotus η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας

Με κινητήρα 3.5 λίτρων και 276 ίππους διατίθεται η Lotus Evora στο αγοραστικό κοινό και σίγουρα απευθύνεται στους λάτρεις της ταχύτητας. Οι επιδόσεις του βρετανικού αυτοκινήτου μεταφράζονται σε 5,1 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 261 χλμ./ώρα.

Με τέτοια νούμερα είναι σίγουρο πως οι παραβάτες στη Μεγάλη Βρετανία θα σκεφτούν να το... σκάσουν, όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τόσο δυνατό αστυνομικό όχημα. Και αυτό διότι στην έκθεση του Μπέρμιγχαμ έγινε η παρουσίαση της Lotus Evora στα χρώματα της αστυνομίας, η οποία θα έχει δοκιμαστικά στα «χέρια» της, από τις επόμενες ημέρες, το πολύ γρήγορο αυτό αυτοκίνητο…

Η χαρά τού να είσαι αστυνομικός…

Εικόνα

ΥΓ και εμάς εδώ μας παίζουν με xsara και Ι30 2.000cc.... τίμη των παλιότερων όταν παρασιμοφορίζονταν απο την ομάδα Σ..... :tongue

Σάβ Ιαν 15, 2011 8:28 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Μεγάλος Νικητής του Rally Dakar 2011 o Πρίγκιπας απο το Καταρ Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Γερμανό Gottschalk και "καμήλα τους" ένα VW Touareg

Εικόνα

Υγ δείτε κόντρα στην έρημο μετά το 1,40

στο pondium ο πρίγκιπας δάκρυσε .....

Στις μηχανές πρώτος ο ισπανός Coma με KTM

Εικόνα

Στα Quad πρώτος ο Alejandro με την ομάδα της Patronelli και όπλο τους ένα Yamaha

Εικόνα

Στα φορτηγά οι ρώσικές αρκούδες ΚΑΜΑΖ καθάρισαν τον ανταγωνισμό κάνοντας το 1-2-3-4 με νικητή τον Vladimir Chagin.

Εικόνα

και τέλος ένα πολύ ωραίο βιντεάκι με Hightlights απο το Dakar του 2011

Δευτ Ιαν 17, 2011 2:10 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

zougla.gr έγραψε:
Καυτή έκδοση του… Opel Corsa με 210 ίππους

Ανανεωμένο και με πιο σύγχρονη σχεδίαση είναι πλέον διαθέσιμο το Opel Corsa. Με την τελευταία γενιά να κυκλοφορεί σχεδόν τέσσερα χρόνια στους δρόμους και με χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες, οι Γερμανοί έχουν προχωρήσει στο απαραίτητο facelift του γνωστού μοντέλου προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών. Όμως, εκτός από τις απλές εκδόσεις, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει την έκπληξη με μία ειδική έκδοση η οποία θα είναι διαθέσιμη σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπλε χρώμα και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του, τις εκρηκτικές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, θα φέρει πολύ σπορ χαρακτηριστικά, όπως οι 18άρες ζάντες αλουμινίου, καθίσματα Recaro, φιμέ τζάμια, κ.ά. Επιπλέον, η ειδική αυτή έκδοση θα φέρει χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση, καλύτερα φρένα και ένα εξελιγμένο ESP ενώ κάτω από το καπό της έκδοσης VXR Blue Edition θα βρίσκεται ένας κινητήρας 1.6 λίτρων που με την προσθήκη turbo αποδίδει 210ίππους, οπότε και είναι φυσικό πως θα ξυπνάει ο… οδηγός αγώνων που κρύβουμε μέσα μας. Στην πράξη η δύναμη αυτή μεταφράζεται σε 6,8 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Η εν λόγω έκδοση θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαική αγορά από την άνοιξη και σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που τάνει τις 500 μονάδες για όλη την Γηραιά Ήπειρο. Το συλλεκτικό Corsa θα εισαχθεί και στην Ελλάδα.

Πέμ Ιαν 20, 2011 2:00 am
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Αποκάλυψη για τη νέα τετρακίνητη Ferrari!

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη της 612 Scaglietti, αλλά και για ένα μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της Ferrari, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο των κόκκινων στην κατηγορία των shooting break μοντέλων υιοθετώντας για πρώτη φορά σύστημα τετρακίνησης!

Οι… κόκκινοι, έναν και κάτι μήνα πριν η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ανοίξει και επίσημα τις πύλες της, κάνουν τη μεγάλη έκπληξη αποκαλύπτοντας πλήρως τη μορφή, αλλά και την τεχνική… υπόσταση της νέας Ferrari Four! Όπως σημειώσαμε χαρακτηριστικά και στην εισαγωγή της αναφοράς μας, πρόκειται για το μοντέλο-ναυαρχίδα στη γκάμα της Ferrari, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει την 612 Scaglietti υιοθετώντας μια πλειάδα νεωτεριστικών (για τους Ιταλούς, ασφαλώς και όχι μόνον!) στοιχείων.

Αρχής γεννώμενης ασφαλώς από την εξωτερική σχεδίαση, καθώς η νέα FF, όντας 4θέσια, ενστερνίζεται το γνωστό σχεδιαστικό δόγμα των shooting break αυτοκινήτων της πολυτελούς κατηγορίας, προφανώς υπό το εμπορικό… βάρος μοντέλων όπως είναι λόγου χάρη η Bentley Continental GTC αλλά και των 4θυρων Porsche Panamera και Aston Martin Rapide. Υπεύθυνος για το αισθητικό αποτέλεσμα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που επισήμως δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και σας παραθέτουμε, είναι ο γνωστός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, ο οποίος κατάφερε να «παντρέψει» τις πατροπαράδοτες αρχές της μάρκας (βλ. σπορτίφ/επιθετικό ντιζάιν) με την πρακτικότητα. Form follows function λοιπόν και για τους «σκληροπυρηνικούς» ιθύνοντες της Ferrari, οι οποίοι ρίχνουν λίγο... νερό στο κρασί τους δημιουργώντας ένα 4θέσιο σπορ μοντέλο με χώρο φόρτωσης που κυμαίνεται από 450 έως και 800 λίτρα!

Ωστόσο, για τους πλέον μυημένους, οι πραγματικές ειδήσεις δεν «κρύβονται» μόνο στις σχεδιαστικές επιλογές των Ιταλών (που για πολλούς ενδεχομένως να χαρακτηριστούν έως και αμφιλεγόμενες…), αλλά σε εκείνες που αφορούν τον τεχνικό-τεχνολογικό τομέα. Και πιο συγκεκριμένα, στο γεγονός ότι η νέα FF των 4.907 χλστ. είναι η πρώτη Ferrari παραγωγής με σύστημα τετρακίνησης (σ.σ.: η τετρακίνητη και κατασκευασμένη σε μόλις δύο αντίτυπα 408RM ουδέποτε πήρε το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής των Ιταλών), το οποίο η Ferrari ονόμασε 4RM. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα, το οποίο, βάσει των επίσημων ισχυρισμών των δημιουργών του, ζυγίζει 50% λιγότερο σε σχέση με εκείνο των «συμβατικών» συστημάτων τετρακίνησης συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην διασφάλιση μιας κορυφαίας για το είδος κατανομής των μαζών ανάμεσα στους δύο άξονες (47/53 εμπρός/πίσω). Ωστόσο, πιο λεπτομερή στοιχεία επ’ αυτού, δεν έχουν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας. Από εκεί και πέρα, η νέα FF είναι εφοδιασμένη -ασφαλώς- με την τελευταία γενιά των (αυτο)ρυθμιζόμενων αναρτήσεων της Ferrari (SCM3 είναι η κωδική της ονομασία), αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της μαγνητοροϊκής τεχνολογίας, καθώς βέβαια και με φρένα αποτελούμενα από κεραμικούς δίσκους.

Την κίνηση στη νέα Ferrari FF εξασφαλίζει ένας ολοκαίνουργιος V12 κινητήρας 6.262 κ.εκ. με άμεσο ψεκασμό και ισχύ 660 ίππων στις 8.000 σ.α.λ., ο οποίος συνεργάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δλ. καθώς και τελική ταχύτητα 335 χλμ./ώρα. Παρά το γεγονός ότι ο νέος V12 είναι πιο ισχυρός σε σχέση με εκείνον της Scaglietti (βλ. 540 ίπποι, 5,75 λίτρα), αποδεικνύεται πιο οικονομικός, αλλά και λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον, εκλύοντας στην ατμόσφαιρα για κάθε ένα χιλιόμετρο κίνησης 360 έναντι… 470 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθούν στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου! _Χ.Α.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ V12 με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών

ΚΥΒΙΣΜΟΣ 6.262 κ.εκ.

ΙΣΧΥΣ 660 ίπποι/8.000 σ.α.λ.

ΡΟΠΗ 683 Nm/6.000 σ.α.λ.

ΜΗΚ.xΠΛ.xΥΨ 4.907x1.953x1.379 χλστ.

ΒΑΡΟΣ 1.790 κιλά

ΚΑΤΑΝΟΜΗ 47/53 εμπρός πίσω

0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ 3,7 δλ.

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 335 χλμ./ώρα

ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 15,4 λιτ./100 χλμ.

ΡΥΠΟΙ (CO2) 360 gr/χλμ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Δείτε και το βίντεο με τις δοκιμές εξέλιξης πάνω στα κατασπρα βουνά (Φιλανδία, Σουηδία κτλ).....

Δευτ Ιαν 24, 2011 1:00 pm
Προφίλ
__
Άβαταρ μέλους

Ωραιο το FF μου θυμιζει Ζ3 coupe , εμενα οταν ειχει βγει μου αρεσαι παρα πολυ αν και οι περισσοτεροι το ελεγαν παντοφλα.

Juha Kankkunen - Rally Finland 1998

Δευτ Ιαν 24, 2011 4:05 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

autotriti.gr έγραψε:
«Έρχεται» το νέο Ford Fiesta ST

Με στόχο να επενδύσει περαιτέρω στη νέα, 7η γενιά του Fiesta, η Ford εξελίσσει εδώ και αρκετό καιρό μια καθαρόαιμη σπορ έκδοση του μικρού της μοντέλου, αυτή τη φορά με το λογότυπο ST. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη έκδοση υπήρξε και στην προηγούμενη γενιά του Fiesta, με δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Όπως λοιπόν συνέβαινε και πριν, το νέο Ford Fiesta ST θα ανταγωνιστεί στην κατηγορία των μικρών GTI απέναντι στα VW Polo GTI, Seat Ibiza CUPRA, Skoda Fabia RS, Opel Corsa OPC, Peugeot 207 RC κ.λ.π., προτάσσοντας αντίστοιχα πλεονεκτήματα, όπως είναι το πολύ δυναμικό design, οι υψηλές επιδόσεις και η απολαυστική οδική συμπεριφορά και αίσθηση. Από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, φωτογραφία που έχουμε στα χέρια μας, προκύπτει πως το νέο, αποκλειστικά 3θυρο, Ford Fiesta ST θα χαρακτηρίζεται από την αρκετά «επιθετική» εμφάνιση του.

Ξεχωρίζουμε τη μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κέντρο του προφυλακτήρα και τα μαρσπιέ περιμετρικά του αμαξώματος.
Με τούρμπο μοτέρ κοντά στους 200 ίππους

Κάτω από το καπό του μοντέλου είναι βέβαιο πως θα δούμε ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ άμεσου ψεκασμού, από την «οικογένεια» κινητήρων EcoBoost, που πρόσφατα εξέλιξε η Ford. Αυτό το μοτέρ θα είναι είτε 1,6 λίτρων με ισχύ 180 ίππων είτε 2,0 λίτρων με ισχύ περίπου 210 ίππων. Το βέβαιο είναι πως, έστω και προαιρετικά, θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη που θα έχει και σειριακή λειτουργία. Αυτό το κιβώτιο εξασφαλίζει πολύ γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων αλλά και καλύτερη διαχείριση των εκπομπών CO2.

H παρουσίαση του νέου Fiesta ST θα γίνει μέσα στο 2011, πιθανόν και στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Εικόνα

Δευτ Ιαν 24, 2011 8:10 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

autoblog.gr έγραψε:

Νissan GT-R 2012 launch control

Το video που είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο μονταρίστηκε με τις καλύτερες στιγμές του και ανέβηκε ξανά στο YouTube. Τι βλέπουμε σε αυτό; Τις δοκιμές που έκαναν οι άνθρωποι της Nissan στην πίστα Sendai Hiland της Ιαπωνίας, υπό την επίβλεψη του αρχιμηχανικού της Toyota, Kazutoshi Mizuno, εκεί όπου το ανανεωμένο Nissan GT-R έκανε τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.0 δευτερόλεπτα! Το επαναπρογραμματισμένο σύστημα εκκίνησης ονομάζεται R-Mode ή LC4 R35 άμα το προτιμάς.

Θέλεις να συγκρίνουμε λίγο την επίδοση αυτή; Το GT-R φορά έναν V6 twin turbo 3.8 λίτρων απόδοσης 530 ίππων με 661 Nm ροπής και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.0 δευτερόλεπτα, την ώρα που η πολυαναμενόμενη Lamborghini Aventador LP 700-4 με τον θηριώδη V12 των 6.5 λίτρων και των 700 ίππων κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 0.1 εκατοστό λιγότερο (2.9). Το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα, οι Ιάπωνες στο ανανεμωένο Godzilla έχουνε κάνει εκπληκτική δουλειά.

YΓ θα μας τρελάνουν τα nismo-japonia....κάνουν και μαθήματα τώρα στην Toyota.... :tongue

Τετ Ιαν 26, 2011 1:18 pm
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 663 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 67  Επόμενο
 Συναφή θέματα 
Μικρά και διάφορα νεα απο το ΕRC
Δ. Συζήτηση: Νέα/Ειδήσεις
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 115
Μικρά και διάφορα νεα απο την Formula 1
Δ. Συζήτηση: Νέα / Ειδήσεις
Συγγραφέας: enigma
Απαντήσεις: 177
Μικρα νέα, ανακοινώσεις απο τα Ευρωπαϊκα Πρωταθλήματα
Δ. Συζήτηση: Νέα/Ειδήσεις
Συγγραφέας: GregWrc