[ +/- ] [ Τώρα είναι Πέμ Μαρ 28, 2024 11:00 am ]


Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 14 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010) 
Συγγραφέας Μήνυμα
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 10:45 am
Δημοσιεύσεις: 9639
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
Αυτή την Κυριακή, 11 Απριλίου, οι φίλοι των αγώνων και όχι μόνο, έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για το δεύτερο Auto Festival GP Tuning. Ο αγώνας που στέφθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες, έχει και συνέχεια, αφού συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε αγώνες, στον συγκεκριμένο χώρο. Για όσους δεν γνωρίζουν, θυμίζουμε ότι πρόκειται για έναν αγώνα σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο χώρο του Auto Festival στις Αφίδνες, όπου δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και μοντέλα παραγωγής! Μάλιστα, στην δεύτερη εκδοχή του, θα υπάρχει και τρίτη-ξεχωριστή- κατηγορία Ιστορικών αυτοκινήτων, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 11/4 και ώρα 10.30 στη γραμματεία του αγώνα, στις Αφίδνες. Τηλέφωνα επικοινωνίας μέχρι το Σάββατο 10/4, ώρα 13:00, στο 2102790432, fax 2102757222. Αξίζει να σημειώσετε επίσης, ότι όποιος επιθυμεί να κάνει αναγνώριση διαδρομής το Σάββατο 10/4 πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Δημήτρη Νασούλα (τηλ. επικοινωνίας 210 2790432) ή τον κ. Παύλο Μοσχούτη (τηλέφωνο επικοινωνίας 6945807061), με κόστος 20 ευρώ (10:00 – 16:00).

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Πέμ Απρ 08, 2010 6:40 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 10:45 am
Δημοσιεύσεις: 9639
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
Δυστυχώς η σημερινή εκδήλωση κατέλεξε σε τραγωδία ..... Απολογισμός , ένα νεκρό παιδί περίπου 10 χρονών , σοβάρα τραυματισμένος ο αδερφός του στο κεφάλι(σχεδόν στην ίδια ηλικία) και με κατάγματα ο πατέρας του .

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ...

Υγ Ας σεβαστούμε την μνήμη του παιδιού και να μην αρχίσουμε απο τώρα τον απολογισμό ευθυνών ..... ευχαριστώ.

Υγ Ας ελπίσουμε ο αδικοχαμένος πιτσιρικάς να μας βάλει όλους να σκεφτούμε σοβαρά .........

Οσον αφορά το περιστατικό .... μια εικόνα χίλιες λέξεις ...


Εικόνα Εικόνα

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Κυρ Απρ 11, 2010 4:57 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιουν 29, 2009 8:53 pm
Δημοσιεύσεις: 101
Δημοσίευση Νεκρός ανήλικος σε αγώνα αυτοκινήτων
Σχετικα δειτε παρακατω
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=123053&cid=4

Κριμα πολυ κριμα για την οικογενεια βγηκαν να ξεσκασουν λιγο
οι ανθρωποι και κοιτα τι τους ετυχε...


Κυρ Απρ 11, 2010 6:37 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 10, 2009 1:56 pm
Δημοσιεύσεις: 525
Δημοσίευση Re: Νεκρός ανήλικος σε αγώνα αυτοκινήτων
Mην αρχίσουμε ποιοι φταίνε....Κρίμα στο παιδί....

_________________
Understand procedure, understand war. Understand rules, regulations. I don't understand sorry


Κυρ Απρ 11, 2010 8:29 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 8:29 pm
Δημοσιεύσεις: 2720
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΘ.Ε.Α.

«Για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη διάρκεια προγραμματισμένης επίδειξης δοκιμασίας αυτοκινήτων στην πίστα Αφιδνών, με αποτέλεσμα την απώλεια ενός 8χρονου παιδιού, τον τραυματισμό του 9χρονου αδελφού του και του πατέρα τους, η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ –ΕΘ.Ε.Α, ως αρχή των μηχανοκίνητων σπορ στη χώρα μας:

-Εκφράζει τη βαθειά της λύπη για το τραγικό συμβάν και εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της στην σκληρή δοκιμασία στην οικογένεια των παθόντων.
-Όσο αφορά στην προγραμματισμένη επίδειξη αυτοκινήτων, η ΕΘΕΑ αναφέρει ότι η επίδειξη έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας.
-Η εκδήλωση ήταν πλήρως ασφαλισμένη για κάθε κίνδυνο προς τρίτους.
-Όσον αφορά στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, η ΕΘΕΑ θα ερευνήσει ενδελεχώς τις αιτίες και θα προβεί στον καταλογισμό τους».

Απλά τραγικοί οι κύριοι!Ξεφτίλες!

_________________
______________
rally car wanted...


Κυρ Απρ 11, 2010 9:56 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 24, 2009 9:11 pm
Δημοσιεύσεις: 148
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
Ωραιες προδιαγραφες και μετρα ασφαλειας.

Αυτη η πιστα ηταν αλανα ...(παλια ηταν μαντρα με αυτοκινητα)
Ουτε καγκελα ουτε μπαρες... δεν θα αναλαβει ποτε κανεις την ευθυνη? Ειναι προκλητικη η ανακοινωση τους, τουλαχιστον.

Κριμα το παιδακι..


Κυρ Απρ 11, 2010 10:06 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 10:45 am
Δημοσιεύσεις: 9639
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)


Ο 38χρονος οδηγός αγώνων δικάστηκε στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο 38χρονος οδηγός που διέθετε αγωνιστικό δίπλωμα δεν έφερε ευθύνη για τον τραγικό χαμό ενός 8χρονου παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό του επίσης 8χρονου αδελφού του. Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας διέταξανε να κινηθεί η διαδικασία εναντίων των διοργανωτών (ΕΛΠΑ)αλλά και του υπεύθυνου της πίστας με το ερώτημα των ελλειπών μέτρων προστασίας.

Τα παιδιά παρασύρθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε πίστα στο πολυδένδρι ο 38χρονος.

Ο οδηγός αγώνων που διαθέτει δίπλωμα αγωνιστικό από 2007 έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πορείας


Όπως είπε ο 38χρονος στο δικαστήριο μόλις εκείνος "έπεσε" επάνω στα προστατευτικά και παρέσυρε τα παιδιά όλοι οι υπεύθυνοι του αγώνα εξαφανίστηκαν και μάλιστα έκλεισαν ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το Νewsit επικοινώνησε με τους υπευθύνους της ΕΛΠΑ οι οποίοι θεωρούν πως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την διεξαγωγή ενός αγώνα επίδειξης (track day). Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ΕΛΠΑ στον τομέαν των αγωνιστηκών δραστηριοτήτων Θ. Γουρτσούλη θα συνεδριάσει επιτροπή ώστε να γινεί πραγματογνωμοσύνη γύρω από τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος

πηγή newsit.gr
.

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Δευτ Απρ 12, 2010 5:23 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 10, 2009 1:56 pm
Δημοσιεύσεις: 525
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
Παράθεση:
Τείχος σιωπής για τον θάνατο του 8χρονου




Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει, από την Κυριακή το μεσημέρι, η υπόθεση θανάτου ενός αγοριού οκτώ ετών, το οποίο βρέθηκε στην πίστα «Αuto Festival» στις Αφίδνες, για να παρακολουθήσει φιλικό αγώνα αυτοκινήτου μαζί με τον πατέρα και τον, επίσης οκτάχρονο, αδερφό του. Το άτυχο παιδί σκοτώθηκε σχεδόν ακαριαία, όταν ο οδηγός ενός Mitsubishi EVO έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω του. Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, με τους θεατές να έχουν σαστίσει, ενώ οι γιατροί που βρέθηκαν στην πίστα, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο, αλλά ούτε και ο κατάλληλος εξοπλισμός (Levin, σετ τραχειοτομίας, οροί, φλεβοκαθετήρες, ούτε απλό επιδεσμικό υλικό).

Αθώος ο οδηγός

Το άτυχο παιδί εξέπνευσε, ενώ ο αδερφός και ο πατέρας του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένοι.

Το σοκαριστικό video αμέσως μετά το δυστύχημα



Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αγώνας διεκόπη και σε ελάχιστα λεπτά έκανε την εμφάνισή της η Αστυνομία για να πάρει καταθέσεις. Ο οδηγός του Mitsubishi συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και δικάστηκε τη Δευτέρα το πρωί με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια. Το δικαστήριο έκρινε πως ο 38χρονος οδηγός που διέθετε αγωνιστικό δίπλωμα, δεν έφερε ευθύνη για τον τραγικό χαμό του οκτάχρονου παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό του, επίσης οκτάχρονου, αδελφού του. Την ώρα που κατέφθασε η Αστυνομία, όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής «εξαφανίστηκαν». Στο σημείο παρέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει τον αγώνα και αποχώρησε όταν έφυγαν τα ασθενοφόρα μαζί με τον γιο του.

Πήραν εντολή να τα μπαλώσουν;

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα κατήγγειλε στη zougla.gr στέλεχος της ΕΛΠΑ, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, στο θέμα εμπλέκεται ακόμα και ο πρόεδρός της, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να «μπαλώσουν» το θέμα: «Έχει συμφωνηθεί και έχει δοθεί εντολή από τον Δεσποτόπουλο και τον Χαλιβελάκη να ρίξουμε την ευθύνη στον οδηγό στο 100% και να πούμε ταυτόχρονα ότι εκεί πέρα δεν υπήρχαν θεατές και ότι εκείνη την ώρα μπορεί να πέρναγε με τα παιδιά του».




Προκαταρκτική εξέταση

Τα πράγματα, όμως, περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, αφού ο εισαγγελέας, Δ. Γκύζης, ανέλαβε να διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, που διετάχθη τη Δευτέρα, με στόχο να διαπιστωθεί εάν διεπράχθησαν και από ποιους αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν όλα τα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν στην καταλληλότητα της πίστας.

Χαρακτηριστικά, σημειώνεται ότι το πυροσβεστικό όχημα αποχώρησε για 30-45 λεπτά περίπου, επειδή έπρεπε να σπεύσει σε φωτιά στο Καπανδρίτι, ενώ την ίδια ώρα ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Επίσης, το ασθενοφόρο, που δεν υπήρχε στο χώρο, έκανε 45 περίπου λεπτά να φτάσει στην πίστα. Τέλος, ο γιατρός του αγώνα που εμφανίζεται στα χαρτιά (Νίκος Παππάς) δεν ήταν παρών, αλλά είχε εφημερία στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, ενώ αυτός που ήταν παρών στο περιστατικό (Σπύρος Ηλιόπουλος) δεν είχε ειδοποιηθεί από άνθρωπο της διοργάνωσης, αλλά από φίλο του, οδηγό αγώνων, χωρίς το όνομά του να εμφανίζεται πουθενά. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πάρα πολλά, αλλά το πιο σημαντικό έχει να κάνει με το ποιος φέρει τελικά την ευθύνη.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο γιατρός του αγώνα, Νίκος Παππάς




Οι δηλώσεις στη zougla.gr του κ. Σπύρου Ηλιόπουλου, τον οποίο οι διοργανωτές παρουσιάζουν ως γιατρό του αγώνα




Μαρτυρίες

Σύμφωνα με τον Παύλο Αλέπη, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και συμμετέχει 35 χρόνια σε αγώνες αυτοκινήτου ως οδηγός, αλλά και ως μηχανικός, «200% φταίει η οργανωτική επιτροπή. Ήταν απαράδεκτη, ανεπαρκής και επικίνδυνη». Στα παραπάνω συμφώνησε και ο διοργανωτής αγώνων, Μανώλης Διακάκης, που μίλησε και αυτός στη zougla.gr.

Ακούστε τη μαρτυρία του κ. Παύλου Αλέπη στη zougla.gr




Ακούστε τι λέει ο διοργανωτής αγώνων, Μανώλης Διακάκης, για το σημείο που σκοτώθηκε το οκτάχρονο αγόρι




Σχετικά με την πίστα

Η συγκεκριμένη πίστα, για όσους γνωρίζουν, μόνο πίστα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην ουσία, πρόκειται για ένα ασφαλτωμένο οικόπεδο, στο οποίο η προσθήκη των λεγόμενων Jersey (κόκκινα και λευκά πλαστικά που γεμίζουν με νερό) βοηθά τους οδηγούς να ξεχωρίζουν την ειδική διαδρομή. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών Jersey. Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν τα συγκεκριμένα κάλυπταν τις προδιαγραφές ασφαλείας για έναν τέτοιο αγώνα. Τέλος, όσον αφορά τον αγώνα, ο συγκεκριμένος διοργανώθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και όλα τα μέλη της επιτροπής πήγαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=123454&cid=4


Όποιος αντέχει ας μπει στο site να δει και τα Videos...

_________________
Understand procedure, understand war. Understand rules, regulations. I don't understand sorry


Τρί Απρ 13, 2010 10:49 am
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 10:45 am
Δημοσιεύσεις: 9639
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
O λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του αδικοχαμένου πιτσιρικά είναι ο παρακάτω:

***************************

Edit : Μετά απο παράκληση της οικογένειας (στην εθεα,σοαα,ιστοσελίδες-forums) να μην δημοσιεύεται ο τραπέζικός της λογαριασμός έσβησα τα στοιχεία του .

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Τετ Απρ 14, 2010 1:14 pm
Προφίλ
__
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 11, 2009 6:04 pm
Δημοσιεύσεις: 1469
Δημοσίευση Re: 2ο Αuto Festival GP Tuning (2010)
Χτες στην εκπομπη του κΣΤΡΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ και του ΤΣΑΔΑΡΗ,ο καλεσμενος κ.ΠΑΣΑΛΗΣ δεν μας τα ειπε και τοσο καλα εμενα μου φανηκαι οτι ηθελε με καθε τροπο να προστατευσει τους γνωστους φιλους του καρεκλοκενταυρους.

_________________
Blue Oval Power

Juha Kankkunen - Rally Finland 1998


Τετ Απρ 14, 2010 1:54 pm
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 14 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
 Συναφή θέματα 
16ο Ράλλυ Σπρίντ Αμφίκλειας (3sss) - 12 Δεκεμβρίου 2010
Δ. Συζήτηση: Ράλλυ Sprint
Συγγραφέας: Toufas
Απαντήσεις: 20
Race Retro 2010
Δ. Συζήτηση: Εκτός Θέματος
Συγγραφέας: Makinen
Απαντήσεις: 1
15ο Ράλλυ Sprint Ναυπλίου (25,26/09/2010)
Δ. Συζήτηση: Ράλλυ Sprint
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 5
30η Ανάβαση Πορταριάς (25-26 Σεπτεμβρίου 2010)
Δ. Συζήτηση: Αναβάσεις
Συγγραφέας: Toufas
Απαντήσεις: 40
35ο ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ (17,18/07/2010)
Δ. Συζήτηση: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 4
Κορυφή


 Μέλη σε σύνδεση 

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.

Copyright www.motorsport-fanatics.gr.

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com Portal XL 5.0 ~ Premod 0.2 phpBB SEO