[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Ιουν 24, 2019 8:26 pm ]


Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 7 Δημοσιεύσεις ] 
 Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 
Συγγραφέας Μήνυμα
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 11:45 am
Δημοσιεύσεις: 9607
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
zougla.gr έγραψε:
Οχήματα που θα καλύπτουν χρονικά μια περίοδο ενός αιώνα θα περιλαμβάνει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που στεγάζεται στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Athenian Capitol, του Ομίλου Χαραγκιώνη και θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέχρι τον Μάρτιο.

Το αρχαιότερο αυτοκίνητο, που ανήκει στο Μουσείο, όλα τα εκθέματα του οποίου προέρχονται από την συλλογή του προέδρου του Ομίλου Χαραγκιώνη, Θεόδωρου Χαραγκιώνη, είναι μια ουγγρική πυροσβεστική αντλία του 1895 και το νεότερο είναι μια MERCEDES 450SL του 1980.

«Η ιδέα για την δημιουργία του Μουσείου» αναφέρει ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης «είναι να ενημερωθούν οι Έλληνες σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη του πιο αγαπημένου αντικειμένου που παρήγαγε η βιομηχανική επανάσταση. Να δουν οι ξένοι τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε στην Ελλάδα και να υπάρξει ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσα από ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους αλλά και διαλέξεις στο auditorium του Μουσείου».

Πότε όμως ξεκίνησε τη συλλογή με τα 292 οχήματά του ο Θ. Χαρακιώνης; Τα κίνητρά του ποια ήταν;

«Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου προέκυψε από αγάπη για το αυτοκίνητο και περίσσεια ενέργειας. Έχοντας διακόψει την εμπλοκή μου στους αγώνες στο τέλος του 1977, άρχισα να ασχολούμαι με τη συλλογή και αποκατάσταση παλαιών αυτοκινήτων. Στην αρχή "μάζεψα" τα παιδικά μου όνειρα, περί τα 20 μοντέλα. Κατόπιν, το '90 τα διπλασίασα αγοράζοντας από την Ελλάδα μια ολόκληρη συλλογή, οπότε σκέφτηκα ότι πρέπει πια να κάνω κάτι μεγάλο με τα αυτοκίνητα: Ένα Μουσείο».

Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο μουσείο τα 111. Η συλλογή θα εναλλάσσεται και έτσι κατά το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του μουσείου θα εκτεθούν τα επόμενα 100 - 120 αυτοκίνητα και το μεθεπόμενο έτος τα υπόλοιπα της συλλογής. Παράλληλα, θα γίνονται περιοδικές εκθέσεις - αφιερώματα, όπως για παράδειγμα αφιέρωμα στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, στα αυτοκίνητα που έχουν κερδίσει τίτλους σε αγώνες ή αφιέρωμα σε μια χώρα προέλευσης μέρους αυτοκινήτων της συλλογής π.χ. στα ιταλικά αυτοκίνητα ή ακόμα αφιέρωμα σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία π.χ. Ferrari.

Στο Μουσείο θα εκτίθεται, μεταξύ άλλων

  η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν,

  η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin,

  η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1),

  η Cadillac Seville Gucci του 1979, με σαλόνι ειδικά σχεδιασμένο από τον Οίκο Gucci,

  η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή "στρίγγλα" με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του,

  καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ. η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.


Πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για τα παιδιά

Στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας του μουσείου περιλαμβάνεται και ένα πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά θα μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικά προγράμματα.

  Από 8 έως 12 ετών θα χρησιμοποιούν τον προσομοιωτή ποδηλάτου, στον οποίο «οδηγώντας» σε μια συγκεκριμένη διαδρομή με επιλεγμένες καταστάσεις και κυκλοφοριακές συνθήκες, θα μπορούν να δουν, και κυρίως, να μάθουν το σωστό από το λάθος.

  Από 13 έως 18 ετών, τα παιδιά θα «οδηγούν» προσομοιωτές - αυτοκίνητα, στα οποία μέσω διαδρομών σχεδιασμένων ανάλογα, θα αντιμετωπίζουν συνθήκες βροχής, χιονιού, πάγου, ανέμου αλλά και απλές καθημερινές καταστάσεις, τις οποίες θα συναντήσουν λίγο αργότερα στη ζωή τους.

  Στο μουσείο θα υπάρχει και προσομοιωτής formula 1.

  Στους χώρους του μουσείου υπάρχει κι ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης θα προσελκύει μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα 3D της Αθήνας.

Παράλληλα θα λειτουργεί πωλητήριο. Κοινό όλων των ηλικιών θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τα προϊόντα του, να "γευθεί" μέρος της ιστορίας του αυτοκινήτου στον ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Επίσης συλλεκτικά αντικείμενα memorabilia, όπως παλιές γκραβούρες ή σύγχρονα DVD θα μεταφέρουν στους λάτρεις της αυτοκίνησης εικόνες από αγώνες και αυτοκίνητα του παρελθόντος. Ο επισκέπτης θα μπορεί επίσης να αποκτήσει μινιατούρες σε διάφορες κλίμακες μοντέλων που εκτίθενται ή όχι στο μουσείο, καθώς επίσης και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Εικόνα Εικόνα
Εικόνα Εικόνα


Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Τρίτης Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Σκαραμαγκά.

ΥΓ ότι και να πούμε είναι λίγο .... σίγουρα θα το επισκεφτούμε ...

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Δευτ Ιαν 03, 2011 4:09 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 9:29 pm
Δημοσιεύσεις: 2720
Δημοσίευση Re: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
+1000

_________________
______________
rally car wanted...


Δευτ Ιαν 03, 2011 4:42 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 11:45 am
Δημοσιεύσεις: 9607
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Re: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
peritroxon.gr έγραψε:
Ανοίγει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ανοίγει σήμερα (2 Μαρτίου 2011) τις πύλες του στο κοινό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας μια πλούσια συλλογή μοντέλων από το 1895 μέχρι το 1980.

Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο Μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το αρχαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που θα εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.

Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο θα εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομειωτής F1 για τους μεγαλύτερους και τους επίδοξους οδηγούς αγώνων.

Στους χώρους του μουσείου υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα 3D της Αθήνας.

Στο Μουσείο θα λειτουργεί πωλητήριο, το Museum Store. Κοινό όλων των ηλικιών θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τα προϊόντα του Μουσείου, να «γευθεί» μέρος της ιστορίας του αυτοκινήτου στον Ελλαδικό, και όχι μόνο, χώρο.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12:00 - 20:00, Σάββατο 10:00 - 20:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.hellenicmotormuseum.gr

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και οι πολυλειτουργικοί χώροι που το πλαισιώνουν, έχει την έδρα του στο συγκρότημα «ATHENIAN CAPITOL», επί των οδών Γ΄Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων.

Το «ATHENIAN CAPITOL» συνδυάζει εμπόριο, πολιτισμό, εκπαίδευση και αναψυχή και αποτελεί τομή για την αγορά της Πατησίων, που φιλοδοξεί να την μετατρέψει σε υπερτοπική. Με μικτή επιφάνεια που φτάνει τα 30.000 m², πέραν των κοινοχρήστων χώρων, ενδυναμώνει την τοπική αγορά, με επώνυμα εμπορικά καταστήματα, και προσφέρει μία όαση στο κέντρο του οικοδομικού τετραγώνου με πολύ πράσινο, συντριβάνια, εστιατόρια και café.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα, στην οποία θα λάβουν χώρα και τα αποκαλυπτήρια ενός μοναδικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου από την Acropole Design, τη σχεδιαστική ομάδα του Ομίλου Χαραγκιώνη.


H γενική τιμή του εισητηρίου είναι 8 € ενώ υπάρχει έκπτωση (3€) τα Σαββατοκύριακα αν ο επίσκεπτής επιλέξει επίπλέον μια δραστηρίοτητα του μουσείου(πχ τον προσομοιωτή της F1). Αναλυτικά οι τιμές και οι οδηγίες πρόσβασης

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Τετ Μαρ 02, 2011 12:39 pm
Προφίλ
_
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Οκτ 04, 2010 11:41 pm
Δημοσιεύσεις: 924
Δημοσίευση Re: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Επιτέλους κάτι αξιόλογο στο Ελλαδιστάν...μόνο οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες θα σώσουν την κατάσταση!

_________________
Like us on Facebook:
Fiesta mk1 Historic Rally Team Pyrgos


Πέμ Μαρ 03, 2011 1:10 am
Προφίλ WWW
_

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 30, 2011 2:21 pm
Δημοσιεύσεις: 101
Δημοσίευση Re: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
ετυχε να το επισκεφτω πριν κανενα μηνα και μπορω να πω οτι εχει γινει τρομερη δουλεια για την ελλαδιτσα μας..πολυ ωραιος σχεδιασμος του κτηριου..μπορεις να κατσεις να πιεις και καφε η να αγορασεις μοντελακια(για τους χομπυστες οπως εγω μην πατε γιατι θα θελετε να τα αγορασετε ολα!!!),απο αυτοκινητα εχει αρκετα θα μπορουσε και περισσοτερα αλλα ξαναλεω για ελλαδα ειναι πολυ ωραιο και μοναδικο!λιγο εκει με τους οροφους τα χαλασανε λιγο γτ πας στον 3 κατεβαινεις στον 2 ξανα στον 3 και μετα στον 1 και γενικα ειναι ψιλομπερδεμα.
αγαπημενος οροφος ο 1 με ολη την ιταλικη ιστορια(ferrari,maserati,alfa romeo κτλπ) και γενικα πιο σπορτιφ αυτοκινητα..
το συνιστω ανεπιφυλακτα για βολτα με φιλους ειτε γυναικα ειτε οικογενεια.εχεις και το εμπορικο και μπορεις να δεις ταινια αμα θες απο κατω ειτε ψωνια ,φαγητο κτλπ...

υ.γ:ετυχε να μιλησω με τον ξεναγο- μηχανικο του μουσειου για αρκετη ωρα και μου ειπε οτι αυτη η συλλογη θα κρατησει για αλλα 2-3 χρονια το πολυ και μετα θα μπουνε αγωνιστηκα δεκαετιας 70-80!!!και θα αλλαζει καθε 2 με 3 χρονια για να ανανεωνεται το ενδιαφερον του κοσμου..επισης καποια μοντελα που εχει μεσα εχουν ταψια απο κατω γιατι σταζουν λαδι επειδη λειτουργουν ολα κανονικα και τα ανεβασανε με ασανσερ απο το υπογειο οπου βρισκεται και ο χωρος που τα συντηρουν και τα εοιμαζουν για την εκθεση!!!γενικα οποιος παει καλο θα ειναι να μιλησει με τον συγκεκριμενο ανθρωπο και δεν θα χασει........

επισης 8 ευρωπουλα κοστισε καθημερινη...καλη τιμη πιστευω..


Τρί Ιούλ 12, 2011 12:14 am
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 11:45 am
Δημοσιεύσεις: 9607
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Re: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
bill vti έγραψε:
ετυχε να το επισκεφτω πριν κανενα μηνα και μπορω να πω οτι εχει γινει τρομερη δουλεια για την ελλαδιτσα μας..πολυ ωραιος σχεδιασμος του κτηριου..μπορεις να κατσεις να πιεις και καφε η να αγορασεις μοντελακια(για τους χομπυστες οπως εγω μην πατε γιατι θα θελετε να τα αγορασετε ολα!!!),απο αυτοκινητα εχει αρκετα θα μπορουσε και περισσοτερα αλλα ξαναλεω για ελλαδα ειναι πολυ ωραιο και μοναδικο!λιγο εκει με τους οροφους τα χαλασανε λιγο γτ πας στον 3 κατεβαινεις στον 2 ξανα στον 3 και μετα στον 1 και γενικα ειναι ψιλομπερδεμα.
αγαπημενος οροφος ο 1 με ολη την ιταλικη ιστορια(ferrari,maserati,alfa romeo κτλπ) και γενικα πιο σπορτιφ αυτοκινητα..
το συνιστω ανεπιφυλακτα για βολτα με φιλους ειτε γυναικα ειτε οικογενεια.εχεις και το εμπορικο και μπορεις να δεις ταινια αμα θες απο κατω ειτε ψωνια ,φαγητο κτλπ...

υ.γ:ετυχε να μιλησω με τον ξεναγο- μηχανικο του μουσειου για αρκετη ωρα και μου ειπε οτι αυτη η συλλογη θα κρατησει για αλλα 2-3 χρονια το πολυ και μετα θα μπουνε αγωνιστηκα δεκαετιας 70-80!!!και θα αλλαζει καθε 2 με 3 χρονια για να ανανεωνεται το ενδιαφερον του κοσμου..επισης καποια μοντελα που εχει μεσα εχουν ταψια απο κατω γιατι σταζουν λαδι επειδη λειτουργουν ολα κανονικα και τα ανεβασανε με ασανσερ απο το υπογειο οπου βρισκεται και ο χωρος που τα συντηρουν και τα εοιμαζουν για την εκθεση!!!γενικα οποιος παει καλο θα ειναι να μιλησει με τον συγκεκριμενο ανθρωπο και δεν θα χασει........

επισης 8 ευρωπουλα κοστισε καθημερινη...καλη τιμη πιστευω..


biil vti επισκεφθήκαμε και εμείς (Gregwrc, Proedros, Toufas) το μουσείο την προηγούμενη εβδομάδα και πάθαμε και εμεις πλάκα .... εμένα μου έμεινε το παλίο μηχανουργείο που έχει μόλις μπαίνεις το Ford Model T, η πρώτη γενία Lotus elan , το Super Two Ford Sports Special, το Porsche 356 κτλ

πιο μετά θα ανεβάσω και φωτογραφίες....

πολύ ευχάριστο νέο ότι θα μπούν και αγωνιστικά .... ο κ.Χαραγκωνής έχω διαβάσει ότι απαριθμεί πάνω απο 200 αυτοκίνητα στην συλλογή του και μέσα στο μουσείο αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα 100....

τέλος έιχε και απίστευτα αναμνηστικά ...το ρολόι λεβιές με το "χτένι" απο κάτω όλα τα λεφτά

_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Τετ Ιούλ 13, 2011 2:05 pm
Προφίλ
___
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 03, 2009 11:45 am
Δημοσιεύσεις: 9607
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση Re: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:Συνημμένο:


_________________
About Motorsport "For some it's maybe madness , for me it's passion" Antti Kalhola


Κυρ Ιούλ 17, 2011 9:56 pm
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 7 Δημοσιεύσεις ] 
 Συναφή θέματα 
Ρυμούλκηση Αγωνιστικού Αυτοκινήτου
Δ. Συζήτηση: Τεχνικά Θέματα
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 6
Ελαστικά αυτοκινήτου
Δ. Συζήτηση: Τεχνικά Θέματα
Συγγραφέας: Toufas
Απαντήσεις: 1
Μικρά και διάφορα νεα απο το Ελληνικό Dragster
Δ. Συζήτηση: Αγώνες Dragster
Συγγραφέας: GregWrc
Απαντήσεις: 23
Εκπέμπει ο 1ος Ραδ/κος Σταθμός Αγώνων Αυτοκινήτου
Δ. Συζήτηση: Νέα / Ειδήσεις
Συγγραφέας: saxter
Απαντήσεις: 1
Κορυφή


 Μέλη σε σύνδεση 

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.

Copyright www.motorsport-fanatics.gr.

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com Portal XL 5.0 ~ Premod 0.2 phpBB SEO